Vakantie

Vakantie blijft toch een vreemd fenomeen. Ik kan me er altijd weer over verbazen. De dingen die ik doe die ik thuis niet gauw zal doen. Genoegen nemen me dingen waar ik thuis nog niet aan zou denken.  En dat onder het mom, er even uit zijn, je hoofd leegmaken, je accu opladen.
Met ons huisje op 4 wielen zijn we richting het mooie weer gegaan, tenminste dat hoopten we.  In Nederland was het slecht, nou hier in het zuiden van Frankrijk is het ook niet geweldig. Maar we eten buiten, korte broek en sandalen aan.  Thuis hadden we waarschijnlijk overwogen of de kachel aan zouden doen. Slechtere weer heeft voordelen: voor de foto’s is het leuk, en ik heb intussen al 4 boeken gelezen. Die stuk voor stuk de moeite waard waren.  En intussen vragen we ons af: waarom hebben we thuis zo veel. In onze kleine camper komen we niets te kort, alles wat we nodig hebben is er. We worden al gelukkig van een fijne warme douche en mopperen op de wc’s zonder wc-brillen en owja, dat wc papier moet ook steeds mee. Werk…de eerste dagen kan ik het wat lastig loslaten, maar dan…werk? Uhh.  Toen ik jaren terug trainingen gaf was de vakantie de inspiratiebron. Wat zou ik volgend seizoen gaan doen? En er ontstonden leuke, goede ideeën, die thuis dan vaak minder leuk en goed bleken te zijn.  Maar de kiem werd wel gelegd. Ik mis dat.  En ik wil die inspiratie nu ook voelen en opdoen.  Maar ik hoef geen nieuwe trainingen te bedenken.  Ik vraag me af hoe ik dat voor mijn huidig werk kan doen, zonder de ideeën te krijgen dat ik dan beter iets anders kan gaan zoeken. Want die valkuil is er in de vakantie ook. De helicopterview die ontstaat op werk en collega’s kan ook het idee geven: het roer moet om. En dat roer om, dat klinkt altijd fantastisch en uitdagend, maar levert niet zoveel mooie dingen op als ik onder de Franse zon kan bedenken. Roer om….je hart achterna zijn kreten waar een handje vol mensen werkelijk gelukkig van wordt maar handen vol mensen doodongelukkig.  Vaak zit het juist in kleine subtiele zaken die je kunt veranderen die een leuke domino effect kunnen veroorzaken.
Wel is het van levensbelang dat je het werk wat je doet grotendeels leuk vindt, met plezier doet. Want ja het leven is te kort om dat waar je zoveel tijd aan besteed met tegenzin te doen.
Terug naar de vakantie, want daar ging het over, nog een kleine week en ik ben weer thuis, gelukkig met mijn eigen bed, heerlijke douche, en fijne toilette waar wc papier gewoon aanwezig is. De winkel waarin alles weet te liggen en me niet laat verleiden tot lekkere (=meestal minder goed voor mij) dingen.  4 pitten om te koken en niet weer die friet bij dat lekkere vlees, en veel te weinig groente en te veel wijn.
Vakantie, heerlijk om te beseffen dat je gelukkig bent met veel minder, dat je gelukkig bent met alles wat je thuis hebt. Inspiratie opdoen voor komende periode en weten dat de zomer nog moet beginnen, dus dat er heel veel weekenden met mooi weer komen, de kleine minivakanties!

P1110942

Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Vakantie

  1. Ans zeggen:

    Klopt ik vind het ook altijd zo leuk als ik kan zeggen ik heb de huiskamer gedaan, of de badkamer ? 1 bij 1 ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *