Vakantie als levensles

Vakantie, voor velen komt de periode eraan, voor mij is deze periode net achter de rug. Een kleine twee weken in het prachtige Macedonië geweest.

Wat doet vakantie  met mij? Is het accu opladen? Afstand nemen? Balans opmaken?  Vroeger, als je over een tweetal jaren terug al over vroeger mag spreken was vakantie vooral mijmeren.  Dat wat veel mensen met de jaarwisseling doen.  Geholpen door wat modellen, keek ik naar afgelopen jaar, en maakte ik plannen voor het komend jaar.  Wat wil ik neer gaan zetten, wat wil ik gaan doen.
Dit jaar was dat compleet anders.  Heeft waarschijnlijk te maken met een verschuiving van volledig zelfstandig ondernemer naar parttime zelfstandig ondernemer en een dienstverband.
Maar het heeft ook te maken met de manier van vakantie vieren.  We maakten een rondreis in Macedonië. Kwamen op plaatsen met weinig tot geen toerisme,  weinig tot geen richting aanwijzers.  Dat maakte dat waar de weg heen ging wel enigszins duidelijk was, maar dat wat we tegen kwamen  niet. En wat we tegen kwamen zat vol verrassingen.  Van prachtig landschap met prachtige weidebloemen, bossen, velden, schapen met hun herder, onverwachte dorpjes, kerkjes,   tot diepe kuilen in de weg, stenen op de weg, wegen die gewoon ophielden.  Zo reden we een weg in om te picknicken.  Bleek dat we voor een klooster stonden. Dus even kijken.  Bij dat klooster bleek een grotkerk te zijn vanuit de 6e eeuw met prachtige iconen.  De kerk werd speciaal voor ons open gedaan om te gaan kijken.
Dit stond nergens aangegeven, je komt het tegen of niet.
Het was iedere dag opnieuw genieten van dat wat we tegen kwamen.
En dat maakte ook dat ik geen tijd had om te mijmeren over mijn verleden en mijn toekomst.  Alles wat ik zag, hoorde rook, gaf zoveel indrukken dat het in het moment leven was.

En nu ben ik terug, met een lichte heimwee naar wat ik in Macedonië ervaren heb. Wilde ideeën over emigreren komen voorbij, en gaan weer weg.
Geen idee wat er op mijn pad komen gaat komende tijd. Ik laat me verrassen door dat wat ik tegen kom.  Geniet van de mooie momenten,  oppassen voor de grote gaten in de weg, en terug op de wegen die ophouden.
Mijn vakantie was dit jaar een mooie levensles!

 

DSC_0185

Bladwijzer de permalink.

3 reacties op Vakantie als levensles

  1. Henk Bul zeggen:

    Wow Diana. IK wens je dit van harte toe x

  2. Natascha Oudmaijer zeggen:

    Mooi verhaal Diana….Wat jij beschrijft probeer ik in mijn dagelijkse leven toe te passen. Waar ik nu ben aangekomen is mooi wat er verder nog komt zal nog mooier zijn.

  3. Patricia Mols zeggen:

    Veel herkenning Diana.. heel fijn! Ook mijn vakantie op de Azoren lijkt op jouw verhaal. Ik heb ook zeer genoten van het heel onverwachte; en zeker van het niet-toerisme!! Dankje! De weg starten is een stap; erop blijven en het volgen zeker niet gemakkelijk maar ervan af gaan is verre van een optie..ik zou het ook niet meer willen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *