Dat wat op je pad komt..

Ik heb langere tijd gedacht: dat wat op mijn pad komt, daar moet ik iets mee doen, want het komt niet voor niets op mijn pad. Het laatste klopt, het komt niet voor niets voorbij. Wat voor mijn niet klopte is dat ik dacht dat iets mee doen, betekende ja zeggen,  het aannemen en  “gaan doen”.
Maar dat is niet de bedoeling. Iets komt op mijn pad, en dan mag ik onderzoeken of ik er iets mee wil of kan doen. En als uit dat onderzoek blijkt dat het niet goed voor me is, op welke manier dan ook, dan moet ik dat dus niet doen.  En uiteraard, als blijkt dat het wel bij me past, dan wel.
Gevaar is natuurlijk de blinde vlek, iets niet zien in het onderzoek. Of angst, en vanuit angst het onderzoek zo manipuleren, dat ik denk dat ik er niets mee moet doen.
Ik ging de andere kant op, deed dingen die op mijn pad kwamen, die toch echt niet goed voor me waren.  Maar ik dacht: het komt niet voor niets voor bij, ik moet er wat mee.  Zo had ik onlangs heel even twee banen. Parttime weliswaar, maar naast  mijn baan doe ik nog werkzaamheden voor mijn praktijk. (dus eigenlijk had ik al twee banen en werd dit nummer drie)  Ik dacht, tjsa, deze baan komt niet voor niets op mijn pad, die moet ik nemen.  Wanneer ik eerder, eigenlijk direct al, mijn gevoel gevolgd had, had ik het niet gedaan. Want alles in mij zei dat ik het niet moest doen.  Maar ja het kwam op mijn pad en ja, dan moet ik dat dus blijkbaar doen. Gevolg dat ik wat later mijn gevoel ging volgen en mensen moest teleurstellen.
Meer dan ooit weet ik nu dat, dat wat op mijn pad komt, inderdaad niet zomaar voorbij komt. Het vraagt een stukje zelfonderzoek, en vandaar uit een keuze.
En dat trachten objectief te doen. Dus zeer waarschijnlijk zal ik zo af en toe door de blinde vlek, door (onbewuste) angsten, alsnog de verkeerde keuze maken.
Maar gelukkig kun je daar altijd weer op terug komen, soms met wat horten en stoten.  En uiteindelijk leer ik daar dan weer van. Op moment dat het gebeurd een schrale troost, maar uiteindelijk een rijker leven.

Hindernissen op je pad

Hindernissen op je pad

Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Dat wat op je pad komt..

  1. stephan hanckmann zeggen:

    zo herkenbaar voor mij al twee banen hebben en nog het gevoel hebben dat je meer wil doe en alles op wat op je pad komt willen op pakken terwijl je weet wat je doet goed is en dat je alleen maar vrede moet hebben met het geen je doet waarom is dat dan zo moeilijk

    mooi verhaal Diane groeten stephan hanckmann

  2. Patricia Mols zeggen:

    goed gedaan Diana en idd weer een spiegel…..herkenbaar! Als je positief in het leven staat kun je het glas halfvol zien; hoe moeilijk een levensles ook is…idd je wordt er krachtiger door….al is het positieve/het krachtige ergens van zien niet altijd gemakkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *