Terugblik en vooruitblik !

Nee ik ga het niet over het einde van de wereld hebben, daar wordt genoeg over gesproken.  Maar wel over een “jaarevaluatie”.  Die  feestdagen zo op het eind lenen zich goed voor een terug kijken en voorruit kijken. Zelf werk ik altijd nog met een model dat ik ooit in een training gehad heb.
Terug kijken op afgelopen jaar, wat waren je successen, je teleurstellingen en wat heb je daarvan geleerd? Vooruit kijken naar komend jaar maar dan naar de verschillende rollen in  je leven. Je hebt verschillende rollen, bekende zijn: ouder, partner, werknemer (of ondernemer), vriend(in), zelfcoach, schrijver… en ga zo maar door. Dit model laat je kijken naar de balans van deze rollen, en laat je zien welke rol komend jaar extra aandacht vraagt. Vandaar uit ga je ook voor iedere rol je doelstellingen voor die rol opschrijven. Uiteindelijk kies je er tien uit. Het helpt je focussen en stappen zetten.
Leuk is het om dit samen met iemand te doen, dan kun je elkaar spiegelen en bevragen in de loop van het jaar, wat extra stimuleert.
Maar je kunt dit ook voor een onderneming doen. Je hebt ook binnen een onderneming rollen, financiële rol, verkoop,  magazijn/logistiek, personeelszaken, inkoop enzovoort. Om dit met een team te gaan doen helpt je ook  binnen je bedrijf focussen en eens verder te komen dan de standaard doelen als bepaalde omzet die je ieder jaar wel als doel hebt.
Uitdagingen hebben we nodig.
Vind je het leuk dit eens voor jezelf te doen, vraag bij mij een kopie van een werkblad op, dan kun je dat zelf in gaan vullen. (via info@aack.nl)
Want het is dan wel crisis. Maar crisis zorgt ervoor dat we verder gaan kijken waardoor het er nieuwe kansen ontstaan. Het schudt ons wakker.  Vandaar uit gezien moet 2013 wel een succesvol jaar worden. Dit model helpt je daarbij!
En ook als je niet met een model wil werken, wens ik je komende tijd een mooie terugblik, en een fantastische vooruitblik 2013 toe!

 

Bladwijzer de permalink.

3 reacties op Terugblik en vooruitblik !

 1. Regula Schlaefli zeggen:

  …goed om hier weer aan herinnerd te worden, zo zwart op wit; het idee om dit te doen was er al, en nu nog echt doen, actie. Jouw schrijven geeft nog meer stimulans, de “rollen” zijn intussen ook weer gedeeltelijk veranderd…

 2. Bols Marina zeggen:

  Heerlijk hoe je schrijft en ja , ook ik hou natuurlijk een beschouwing op allerlei vlak. Het streven naar evenwicht is ook al een doel of rol op zich. Afgelopen zaterdag had ik managersmeeting en ook daar hadden ze het erover om je doelen op te schrijven. Wel doelen die pittig maar ook haalbaar zijn. Voor mij wordt 2013 op veel vlakken zowel professioneel als relationeel een jaar van bewust zijn. Wat wil ik, wat zegt dit voor mij, is het haalbaar, voel ik me hier goed bij enz…Het is een heel proces om uit een diepe put te klimmen. Drie meter omhoog, weer twee omlaag, terug omhoog. Maar het fijne is dat ik steeds meer licht zie, en dat ik steeds meer mijn kracht ontdek. Wel niet overmoedig worden, wat me wel eens overkomt in mijn enthousiasme, en zo teveel energie verspil en heel vermoeid geraak. Weer een doel dat ik al schrijvend naar jou ontdek. Yes.
  dag leuke vrouw, zie je graag
  Marina,
  euh dit komt toch niet op facebook hé?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *