Tekens en signalen

Vandaag, 1e kerstdag, kon ik zomaar twee (Vlaamse) Gaaien fotograferen in onze eigen tuin. Dat geeft mij een enorm geluksgevoel. Ongeacht of mensen mijn foto’s wel of niet mooi en goed vinden, ik word er gelukkig van, een Yesss moment, een..
De Vlaamse gaai (ik heb laatst begrepen dat dat Vlaamse eraf moet, maar dat gaat er bij mij niet meer uit), heeft helemaal een speciaal plaatsje in mijn hart. Mijn vader verzamelde vroeger de blauw/zwarte veertjes die we soms in het bos vonden. In het bos waar we tijdens weekenden en vakantie wandelden  En ik dat ik daardoor de vogel soms wil koppelen aan een bericht van boven. Mijn vader is al bijna 44 jaar niet meer hier. En in de 44 jaar heb ik van alles wel en niet geloofd wat er zou zijn na de dood en waar mijn vader en intussen ook mijn moeder zou zijn. En natuurlijk ik weet het niet en zelfs wat ik moet geloven weet ik niet. Maar zo’n Vlaamse gaai… blijf ik ergens als een teken zien.
Een tijdje terug heb ik gefotografeerd voor Moment Design week. En ik had 7 shoots, en echt waar, bij alle 7 heb ik een Vlaamse Gaai gezien, zelfs toen ik midden in de bebouwde kom van Veldhoven moest zijn vloog er één weg. En ik heb het uitgelegd als een teken dat het goed was wat ik deed.
Gekke is dat je een teken natuurlijk net zo goed andersom uit kan leggen, als een waarschuwing. En nu ik dat schrijf weet ik dat het net zo goed kon kloppen. Maar bizar was het wel, dat er steeds zo’n vogel in de buurt was. 
En nu op 1e kerstdag, ze zitten vaker in de tuin, maar zijn zo schuw dat voordat ik mijn camera heb, ze al lang en breed weg zijn, en nooit twee tegelijk. En vandaag zat ik klaar met de camera en ze kwamen gewoon. Alsof we een afspraak voor een fotoshoot hadden.
Eens in de zoveel tijd leg ik met een lieve vriendin tarotkaarten. Vaak in een restaurant, achteraf in een hoekje. We zien mensen dan wel eens kijken, wat doen die…
En ook dan lezen we tekens, dan van de kaarten, die we zelf uitleggen. Maar wel samen, de een kan de ander spiegelen. En dit is altijd positief, een inzicht, een bevestiging. En soms, soms kunnen we niets met die kaarten, en zeggen we dat de kaarten niet deugen, totdat later het kwartje valt.
Dus ja ik geloof in tekens, die je zelf ziet en ontdekt, uitlegt al dan niet gespiegeld door een ander.
Hoe vaak horen we niet van mensen die ziek zijn geworden fysiek of psychisch, dat ze terugkijkend kunnen zeggen dat er signalen (tekens) waren, maar ze niet wilden/konden zien.  Zelfde geldt voor relaties die niet goed lopen en zelfs beëindigd worden. Maar ook bij andere zaken.
Ik wens iedereen toe om open te kunnen staan voor de tekens, wat het inzicht ook is wat het je oplevert.

Bladwijzer de permalink.

4 reacties op Tekens en signalen

 1. Anita zeggen:

  Mooi zeg!! En anders zou het wel heel toevallig zijn, want zo vaak zie je ze ook niet. Mooie gedachte!

 2. Toos zeggen:

  Hou je vast aan die tekens. Ze geven je ook kracht

 3. Henri zeggen:

  Mooie gedachte en mooie (roof)vogels die dan jou gedachte lezen en dan zomaar aan komen vliegen of het besproken is Boven in de Hemel

 4. Loek knippels zeggen:

  Lieve Diana, voor mij zijn het pure signalen en jij weet die goed te vertalen.
  Wat zou ik graag even in een cafeetje zitten met de Tarotkaarten met jou. Ook dat zijn tekens signalen, prachtige symbolen.
  Wat staat mij te wachten in het nieuwe jaar?
  Gaan we toch nogeens doen.
  Fijne dagen nig en blijf lekker fotograferen want jouw foto’s zijn indrukwekkend mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *