Sponsoring

Ik denk dat iedere ondernemer dit wel kent, je wordt benaderd om te sponseren, goede doelen, verenigingen, dichtbij en ver weg. Blijkbaar wanneer je een kvk nummer hebt wordt er gedacht dat je geld over hebt dat je kunt sponsoren. Dat je gewoon je geld verdient net als iemand in loondienst wordt vaak niet gezien. Alleen niet je werkgever betaalt het gedeelte voor de belasting aan de belastingdienst, maar dat mag je dat zelf doen, met de voor- en nadelen die erbij horen.
Ik doe het wel!. Ik sponsor. Maar in tijd, en in de dienstverlening die bij mij past: fotograferen. Zo fotografeer ik bij een paar goede doelen en de foto’s krijgen ze van mij, soms met logo, soms zonder. Dat doe ik omdat ik dat kan, ik kan wel als vrijwilliger in de zorg iets gaan doen, maar daar ben ik niet goed in. Maar ik ben overtuigd dat wanneer we allemaal iets op vrijwillige basis doen voor de samenleving dat dat goed is voor de samenleving en voor onszelf. En geld geven, sponsoren is daar vaak de makkelijkste in.
Wanneer ik een mail ontvang van een goed doel, dan is dat eigenlijk altijd mijn reactie, ik wil wel iets doen, maar geen geld geven. En vaak wordt er gebruik van gemaakt. Een enkele keer maak ik een uitzondering en maak ik wel een bedrag over. Geen grote bedragen, want dan doe ik mezelf te kort.

Ik geloof ook niet in het onvoorwaardelijke. Ik maak die foto’s omdat ik het leuk vind, ergens graag bij wil zijn, iets mee wil maken. Omdat ik iets wil betekenen voor die ander. En er zit ook stukje reclame in, wanneer mensen zien dat ik dat doe, dan word ik misschien ook wel voor betaalde opdrachten uitgenodigd.
Maar zo heb ik al vele mooie momenten mee mogen maken en weet ik dat mijn foto’s voor die anderen iets beteken. En daar word ik blij van.

Ik hoop dat ieder zo zijn/haar kwaliteit ook inzet voor onbetaalde, vrijwillige klussen!

Kijk wederdienst 🙂
Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *