Hond in de Goot

Ik woon ruim 3 jaar in het huis waar ik nu woon. En al 3 jaar kom ik regelmatig deze tegel tegen tijdens het uitlaten van de hond. En ik besef dat ik deze tegels niet veel meer zie, maar ik weet wel dat ze er kwamen.  Eind lagere school leeftijd, ik woonde in Eindhoven en daar waren ze: Hond in de Goot. Ik weet niet of er ook dank u bij stond, nu ik dit schrijf twijfel ik daaraan.
Maar ik vond het bizar, wie had dat bedacht. Hond die in de goot gaat kakken. Ik schreef er een tekstje over (inderdaad toen schreef ik al 😊)  Want owee wij arme fietsers,  of je had de pech dat er een baasje met zijn hond in de goot stond en jij als fietser moest uitwijken, levensgevaarlijk. Of je had de andere pech, je reed met je fiets door die hondendrol.  Misschien wat het idee dat deze bij een hevige regenbui (hadden we toen ook al) weg zou spoelen? Maar dat gebeurde niet.
Echt geen idee wie op dat idee gekomen was. En zoals deze foto laat zien niet alleen in Eindhoven, ook in Reusel kwamen deze tegels.
Hondenpoep was een serieus probleem, wij woonden op een hoekhuis, naast een veldje, het was een drollenparadijs en regelmatig dat we thuis kwamen met de poep aan onze schoenen.
Ik weet niet hoe anderen het ervaren maar op dit moment gaat dat in onze buurt naar mijn idee goed. Er staan aardig wat poepbakken, een zakje mee, en hoppekee.  En zeer regelmatig worden deze bakken weer geleegd, wat een luxe, ik realiseer me dat keer op keer. Er zijn landen waar niet eens fatsoenlijke toiletten zijn voor mensen zelf, en hier wordt het zelfs voor de honden geregeld! Ik heb  het idee dat vroeger in Eindhoven iemand zich niets van aantrok om de drol gewoon achter zich te laten, nu haalt een hondenbezitter dat niet in zijn hoofd, daar wil je echt niet op aangekeken worden. Niet meer als normaal om het op te ruimen, kleine moeite.
Die tegels, hond in de goot, Gemeente Reusel, wanneer deze stoep vervangen wordt, ik zou heel graag die tegels hebben, gewoon als aandenken.

Bladwijzer de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *