Bijzondere mensen

Ik heb zojuist het feestdagen cadeau van de postcode loterij bij “iemand” in de brievenbus gedaan. Ik zeg “iemand” want de persoon ken ik niet. Ik zag een oproep op facebook dat iemand de bonnen bij elkaar sprokkelde om te zorgen dat deze cadeautjes terecht komen bij mensen die zo’n cadeautje kunnen gebruiken, daar blij van worden. Iets langer geleden ging de bon voor een gratis vega eet-cadeau-bon in de brievenbus voor de voedselbank.
Ik word zo blij van zo’n initiatief. Al dan niet spontaan ontstaan, omdat, zo’n cadeau van postcode loterij misschien niet opgehaald wordt, of wel opgehaald, maar bij al die andere dingen komt te staan. Ik houd van initiatieven die door gewone mensen wordt genomen, die weten hoe ze andere mensen blij kunnen maken.  En daarmee doe ik ze te kort, het zijn geen gewone mensen, het zijn bijzondere mensen. Initiatiefnemers, mensen die aanpakken, mogelijkheden zien.  Creatief in het bedenken van oplossingen. Waar andere afhaken en alleen donkerte zien, zien zij een lichtpuntje, en door zich daarop te concentreren wordt dat lichtpuntje groter en groter. Zo ontstaan kleine initiatieven, en zo worden ook initiatieven geboren die uit mogen groeien tot grotere initiatieven.
Ik geloof dat we dat van origine allemaal in ons hebben: bijzonder zijn en kwaliteiten op een positieve manier inzetten. Ik denk dat kinderen op jonge leeftijd zo zijn. En ergens raken velen dat kwijt. Door teleurstelling, door verbittering, door verkeerde voorbeelden in hun omgeving. Maar gelukkig, gelukkig zijn er mensen die dat niet kwijt raken en die met hun vonkje weer andere aansteken, inspireren.  Dank je wel, dat jij dat doet!

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *