Prinses worden..?!

Nog geen vijftig jaar geleden woonde een klein meisje in Eindhoven. Zij woonde bij hele gewone ouders, in een hele gewone buurt. Dat meisje had een droom, ze wilde prinsesje worden.  Waarom ze dat wilde ?  Nou in haar ogen waren prinsesjes hele bijzondere meisjes. Die mooi zijn, mooie kleren droegen. Maar ze had eigenlijk ook het idee dat prinsesjes soort feeën waren. Een fee was dan eigenlijk weer een beetje een engel die heel veel goede dingen voor de mensen kon doen. En ja zo zou ze wel willen leven.
Maar, prinsesje, dat wordt je niet zo maar, sterker nog meestal word je als prinsesje geboren. Dus was ze aan het denken hoe ze dat zou moeten doen.  In het land waar dit meisje woonde werd een prins geborgen. Een heuse prins.  Het meisje had eens nagedacht. Als ze nu met die prins zou trouwen, dan zou zij prinses worden. Want zo gaat dat als je met een prins trouwt.
Maar hoe moest ze dat doen?  Er waren in die tijd nog geen t.v.-programma’s van prins zoekt prinses. Of wie trouwt mijn prins, waarbij de koningin een vrouw zoekt voor haar prinsenzoon.
En hoe ze ook nadacht, het meisje kon geen manier vinden. En op enig ogenblik heeft ze er zich maar bij neergelegd, en is ze haar eigen leven gaan leiden.
En nu zo’n kleine vijftig jaar verder. Het meisje is vrouw geworden.  En haar prins wordt dit jaar koning. En de vrouw die met de prins getrouwd is, is nu prinses maar wordt koningin. Want zo gaat dat als je met een prins die koning wordt getrouwd bent.
Gelukkig denkt de vrouw, stel je voor, dat ik nu koningin was geworden. Dan zou iedereen mij kennen, ik zou niets kunnen doen of iedereen weet het. Steeds maar mensen die foto’s willen maken, van mij, mijn man en mijn kinderen. Mijn kinderen zouden prinsen zijn. (de vrouw heeft twee zonen, geen dochters).   En intussen weet de vrouw ook  dat om een engel te zijn in levens van anderen je helemaal geen prinses hoeft te zijn. Dat we dat allemaal kunnen. Dat we allemaal engelen in ons leven nodig hebben en dat we die ook tegenkomen. En dat we af en toe ook een engel voor een ander kunnen zijn.  Gewoon door eens te luisteren, iets te doen voor een ander. En de vrouw leefde haar leven door en het was goed zoals het was.

 

Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Prinses worden..?!

  1. Dorien van Limpt zeggen:

    zo is het maar net engelenmens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *