Klik/klik/klik felicitatie

Ik ben een gebruiker van de Social media, ik vind het leuk om berichtjes te posten met een foto of een nadenkertje. Ik laat me graag inspireren van wat er allemaal voorbijkomt. Wat me niet boeit, laat ik achter me, mezelf irriteren aan dingen levert niets op, en probeer ik dan ook niet te doen. En ik probeer reclame te maken voor wat dingen die ik doe. (kijk maar eens op www.dkors.nl )
Ik heb best veel connecties op de verschillende kanalen.
Ik heb mijn geboortedag verborgen. Ik vind het namelijk wat vreemd om felicitaties te krijgen van mensen die  ik niet persoonlijk ken. Want wat betekent zo’n felicitatie?
Nog vreemder voor mij zijn de mensen die op hun verjaardag posten: ik ben vandaag jarig. En daar dan vele felicitaties krijgen. De een verbergt het, de ander promoot het.
Fascinerend toch?
Feliciteren betekent iemand gelukwensen, lees ik op internet, komt vanuit het Frans en voor het eerst aangetroffen in 1688.
Geluk wens je iedereen toch wel toe? Dus bij die melding van facebook dat iemand jarig is, hophop klikklik, en je hebt iemand gelukgewenst.
Maar zo’n vluchtige (mijn invulling) gelukwens, wat is die waard? Wanneer ik iemand feliciteer of zelf gefeliciteerd wordt vind ik het fijn dat dat met aandacht is. Dat het uit je hart komt, gemeend is, en ik vraag me af of dat is bij de snelle Social media klikken. Een heel aantal keren wel, maar ik vermoed een heel aantal keren ook niet.
Zelf zie ik soms dat iemand jarig is, wat ik normaal niet geweten zou hebben. Ik heb wel iets met die persoon, en dan stuur ik inderdaad een klik/klik/klik berichtje. Dat doe ik niet bij iedereen en zeker niet automatisch, want dat schijnt ook nog te kunnen.
Door dat mijn verjaardag niet openbaar staat, komen er geen gemeende klik/klik/klik berichtjes binnen, dat is een beetje jammer, maar de snelle klik/klik/klik berichtjes mis ik niet, net zo goed als de klik/klik/klik mensen de dag erna niet van mij een klik/klik/klik bedank bericht krijgen.

Bladwijzer de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *