Op 1 januari is de wereld veranderd………. (dacht ik ooit)

Vroeger…heel vroeger, had ik het idee dat wanneer ik op 1 januari wakker werd, de wereld anders zou zijn.

Ik kan soms verlangen naar die magie van dat geloof.
Het gevoel dat die goede voornemens ineens vanzelf goed zouden gaan, niet alleen die van mezelf maar ook die van anderen. De wereld zou er in 1 nacht anders uitzien en dan vooral beter!

Helaas vele jaren wijzer weet ik dat het niet zo is. Toen niet, nu niet, in toekomst ook niet.
En toch kriebelt het rond je jaarwisseling, terugkijken op dat jaar dat voorbijvloog. Wat heb ik gedaan, hoe kijk ik daarop terug? Wat neem ik mee, en wat wil ik veranderen?

Dat ziet er anders uit dan in de tijd toen ik nog in de magie van de verandering geloofde, maar ook van jaren daarna. Met je leeftijdsverandering, veranderd dat ook.
Ik houd wensen, op persoonlijk vlak, werk, hobby. Ze zijn best ambitieus. Maar hebben veel minder te maken met prestige, iets bereiken op de maatschappelijke ladder.
Voor mij persoonlijk heeft het te maken met iets willen betekenen voor anderen, mensen willen raken met mijn foto’s. En dat voelt groots en vraag me ook af of ik daartoe in staat ben.
Maar het zit binnen in me, het is een drive die groter is dan ik zelf kan bevatten.  Het is natuurlijk subjectief en abstract: iets willen betekenen voor anderen.  Van binnen voel ik wat ik bedoel, maar dat is niet op te schrijven in woorden. Voor de foto’s die ik wil maken is dat anders. Het gaat niet om het sentiment, maar om de diepere betekenis. Het gaat niet om het grote publiek dat applaudisseert maar om de trilling die het bij een enkeling te weeg brengt, een helende trilling
En soms komt voorbij: hoe rijm je dat met politiek, zeker met een partij als VVD. Ik kan je vertellen dat dat heel goed rijmt. Want meer dan ooit weet ik dat de magie niet bestaat, 1 januari is de wereld niet anders. Maar met mijn politieke inbreng kan ik een piepklein steentje bijdragen. Vanuit mijn geloof in de kracht van de mens!

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *