Gouden tip gezocht

Wanneer ik een brief of mail krijg voor sponsorgeld, dan gaat bij mij snel opzij, tenzij ik die persoon ken, dan kijk ik wat beter, maar vaak gaat het dan toch opzij, er komt zoveel voorbij. Voor je het weet is dat ene tientje hier en ander tientje daar, en een heleboel tientjes geworden, het is onmogelijk overal op in te gaan.  Zo af en toe doe ik wel een donatie, maar niet vaak, want ik heb al diverse zaken die ik sponsor.

En dat zit ik zelf in de situatie dat ik geld nodig heb voor een project in Egypte. Mensen die mijn kennen weten dat ik daar regelmatig kom omdat een vriendin van mij daar woont en ik daar heel graag kom. De mensen, de sfeer, de omgeving met tempels en graftomben, voor mij geen straf om daar steeds opnieuw naar toe terug te gaan. En als ik daar ben kom ik een laagje dieper dan de bovenste toeristenlaag. Dan ga ik in gesprek en hoor je hoe mensen worstelen sinds de revolutie om hun hoof boven water te houden. Dan ervaar ik hoe hard de voedselzakken die Sabine en Eid  uitdelen nodig zijn. En dan kom ik in een dorpje, waar niet eens een echte school is, en dat wat er is, is door de imam uit eigen zak betaald, en die zak is leeg. En dus wil ik helpen. Alleen ze zijn niet met € 100 geholpen. Daar is meer nodig. En dan denk ik: dat moet mij toch lukken geld bij elkaar krijgen. En er lukt heel veel, maar dan stokt het,  mijn reikwijdte is bereikt, iedereen die ik ken heeft gegeven. Maar er is nog € 1500 nodig. En dan ben ik op zoek gegaan, naar fondsen, goede doelen organisaties, en die geven niet thuis, zoveel aanvragen, grote ondernemingen hebben hun beleid, daar kom ik zo niet tussen, ik ben niet uniek. Ik komt geen stap verder, moet ik  dan evenement organiseren, maar hoe dan en met wie? Ik kan een reis organiseren daar naar toe, zodat mensen met eigen ogen kunnen zien en een geweldige reiservaring op doen, maar hoe krijg ik mensen enthousiast om mee te gaan? Mijn frustratie loopt op. Hoe kan ik ervoor zorgen dat er toch geld binnenkomt?  Ik ben gestart om foto’s te verkopen via werk aan de muur, voelt wat dubbel, want ik houd er niet zoveel aan over, maar onder mom alle kleine beetjes helpen: https://www.werkaandemuur.nl/index/131/nl/Diana-Kors/works/32126
Ik heb een facebookgroep  met bijna 12.000 leden, stel dat die allemaal een muntje van 0,20 € doneren, dan zijn we er.  Stel dat al mijn facebookvrienden en mijn linkedln connecties een muntje geven van €2,=  dan zijn we er ook.  Maar daar wil ik mijn socialmedia niet voor gebruiken, voor bedelen, en  zonder persoonlijk verhaal klikt bijna iedereen die vraag weg. Zelf wil ik daar ook niet mee lastig gevallen worden,  hoeveel van dit soort vragen zijn er niet, mensen die geraakt zijn door de armoede van een land en daar de boel vooruit willen helpen en dan geld gaan inzamelen.
Ga ik al mijn zakelijke relaties een mail sturen met verzoek voor donatie? Kan ik dat maken? En wat heb ik ze terug te bieden? Een goed gevoel dat er een Egyptisch kind naar school kan door die gift, dat een Egyptische vrouw leert lezen en schrijven. Of wanneer iemand besluit maandelijks te doneren, dat een weduwe met kinderen weer een maand te eten heeft? Voor bedrijf zelf levert het niets op, want die Egyptenaar heeft weinig aan dat wat een Nederlands bedrijf biedt.

En dan ben ik terug bij af, wat kan ik doen om die laatste € 1.500 in te zamelen: wie heeft voor  mij de gouden tip hoe dit aan te pakken?  Of wie zegt, daar staat iets tussen dat wil ik wel samen met je gaan organiseren (zo’n reis bijvoorbeeld)  En als je die gouden tip niet hebt, en het net als ik ook niet weet en je wilt toch iets doen, iedere euro is welkom! Mail me en ik zorg dat je het rekeningnummer krijgt. En wil je meer weten, mag je me ook mailen, ik kan je een document met informatie over het project sturen, of neem een kijk je op de website.

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *