Druk druk…

Druk druk…ow wat is het toch heerlijk omdat te kunnen zeggen. Of is het je nog niet opgevallen dat je verder geen excuus hoeft te hebben. Ben je iets vergeten, de enige verklaring die je hoeft te geven is: sorry, druk druk. En iedereen schijnt te begrijpen wat je bedoeld. Dus ook als je het niet druk druk hebt, kun je  blijkbaar het als geldig excuus gebruiken

Druk druk hebben we het om smoezen te hebben om niet te doen wat we niet willen doen.  Om niet af en toe stil te staan bij ons zelf, bij onze eigen gevoelens en emoties.  Zolang we het druk druk hebben, hebben we geen tijd om in de spiegel te kijken, echt te kijken naar ons zelf.  We hebben steeds meer nodig om tevreden te zijn, onze grenzen worden steeds verlegd, we willen, meer, beter, verder en hebben niet in de gaten dat vreugde en genieten  heel dichtbij is.

Druk druk is geaccepteerd, want het hoort immers bij deze tijd. Alles gaat snel, dus wij ook.  We kunnen veel doen, en willen daarom veel doen. Wat is het toch een heerlijk excuus.  Beter zou zijn om toe te geven dat we in een aantal dingen geen zin hebben.  En dat gewoon te zeggen. Nee, sorry, ik heb geen zin in jouw feestje, want ik ga liever… We zijn bang om de ander te kwetsen, dat willen we niet. Want we weten zelf hoe het voelt om persoonlijk afgewezen te worden. Maar we wijzen de ander niet persoonlijk af, we hebben alleen geen zin in die activiteit. En nee de ander wijst ons niet persoonlijk af als hij zegt dat hij niet naar onze activiteit komt omdat er andere prioriteiten zijn. Prioriteiten stellen is heel persoonlijk.  Soms is een avond bank hangen en naar een duffe film kijken prioriteit, zonder dat je nu kunt uitleggen waarom.  Je bent de ander  geen verantwoordelijkheid schuldig over jouw keuzes. Je  bent alleen jezelf verantwoording schuldig, wanneer je leven aan je voorbij glijdt en je bezig bent met oppervlakkigheden in plaats te kiezen voor kwaliteit en diepgang,  is dat een keuze die jezelf maakt.
Wanneer je jezelf betrapt op de smoes, druk druk, vraag jezelf dan af waarom je dat excuus gebruikt. Begin met eerlijk zijn naar jezelf, dat is de eerste en belangrijkste stap!

 

Druk..

Druk..

Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Druk druk…

  1. Petra zeggen:

    helemaal waar! Goed om dit weer eens te lezen en te realiseren dat het zo is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *