Relaties loslaten

Ik heb moeite met loslaten van relaties. Met relaties bedoel ik een contact die ik heb met een ander persoon waarbij er wederzijds vertrouwen is, waarbij we persoonlijke dingen uitwisselen. Er zijn veel verschilleden soorten relaties, zakelijk, privé, met ieder een specifiek gedeeld stuk. Met de een vind ik diepgang op bijvoorbeeld spiritueel gebied, met de ander vind ik de diepgang over ondernemerschap. Ik kan veel dingen makkelijk loslaten. Maar bij relaties ligt het anders voor mij. In mijn leven doen zich periodes voor dat bepaalde mensen een grote rol hebben. En dan is die rol op enig moment over. We zijn uitelkaar gegroeid, andere interesse, of zoals het ook wel eens heet, we zijn uitgeleerd bij elkaar. De relaties verslappen, ebben langzaam weg. En daar is op zich niets mis mee. Maar soms dan overkomt me zo’n gevoel van hoe kan dit, wat is dat, wat gebeurt er. En in een enkel geval weet ik nog wat de laatste afspraak was, meestal iets rondom contact opnemen, wat dan niet meer gebeurd is. Maar als ik overvallen word door dat gevoel ga ik ook wel eens op zoek. Internet is daar super voor. Wat doet die persoon, woont hij/zijn nog op hetzelfde adres. Zou die persoon nog wel eens aan mij denken. (en dat vind ik niet op internet) Maar het grootste gevoel want me overmand is het onbegrip. Mijn eigen onbegrip dat ik vaak niet begrijp wat er nu gebeurd is waardoor het over is tussen die ander en mij. Maar er ook teleurstelling. Wat zo’n boeiende, intensieve relatie leek te zijn, is weg, foetsie. En ik wil het weten, ik wil het begrijpen en ik besef dat ik dat los moet laten. Soms kom je dingen gewoon niet te weten omdat het simpel weg niet duidelijk is.
Is het erg, dat relaties komen en gaan in je leven? Volgens mij niet. Volgens mij is de kracht om mee te nemen wat die relatie voor je betekent heeft, wat het je opgeleverd heeft. En simpelweg accepteren dat het zo nu eenmaal gaat met relaties. In bepaalde fase van je leven heb je bepaalde mensen nodig. Je leven ontwikkeld zich, sommige relaties ontwikkelen niet mee en eindigen met een stille trom. Sommige relaties ontwikkelen mee en blijven soms wel een leven lang bij je. Ik weet dat voor veel mensen ook geldt dat een relatie niet eindigt met een stille trom maar met een heftige trom terwijl de vragen over het hoe en waarom net zo groot zijn. Toch kunnen we niet anders doen dan onszelf neerleggen hierbij. En ons richten op de nieuwe relaties die zich aandienen.
Maar zoals gezegd, soms vind ik het gewoon lastig te accepteren dat ik geen duidelijkheid heb op de waarom vraag, maar ook daar moet ik me bij neerleggen want er komt simpelweg geen antwoord.

 

relaties

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *