Zal ik V&D missen?

Onlangs werd mijn medewerking gevraagd voor een enquête over V&D, of ik V&D zou gaan missen? Mensen die mij kennen weten dat ik niet zo’n winkelfan ben. Maar toch V&D heeft wel een speciaal plekje. Natuurlijk bestond V&D al langer dan ik hier rondloop en wist ik niet beter of V&D hoorde erbij. Maar het had ook iets speciaals. Zo woonde vroeger bij ons in de buurt “het V&D vrouwtje”, dat was in mijn ogen een chique wat oudere dame die steeds op de fiets naar V&D ging voor haar werk. We wisten haar naam niet en daarom heette ze “V&D vrouwtje” en we wisten wie we bedoelden. Ik meen dat ze de toilette juffrouw was, ik ben daar niet zeker van, maar het maakt ook niet uit, ze was het V&D vrouwtje. Ik denk dat zij eerder is heengegaan dan V&D, want ik vond haar vroeger al oud. Verder had V&D vroeger al een restaurant en ook daar heb ik wat herinneringen aan. Want wanneer we naar de stad dingen (ja ik woonde ook in de stad, maar we gingen toch ook naar de stad), dan hoorde daar koffiedrinken bij. Dat was vroeger met oma, later met mijn moeder, en weer later gingen mijn kinderen met hun oma koffie drinken in de stad. En dat was soms ook bij V&D. Ik weet dat we iets te vieren hadden rondom mijn vader, en met ons gezin gingen we eten bij V&D. Een uitstapje!
Later was V&D voor mij de winkel voor speciale dingen, ik ging er heen als ik een koffer nodig had, of iets van sierraden. Ik kon ook lang snuffelen bij de tassen, hoedjes en op de boekenafdeling. Of me verlekkeren aan al het lekkers dat uitgestald werd en de mooie grote paaseieren die daar met pasen stonden.  Ook heb ik er ooit een van mijn mooiste jassen gekocht, in de uitverkoop dat wel. Nee ik was geen goede klant van V&D, het was toch meer kijken dan kopen.  En ja waar moet ik nu heen, wanneer ik een van mijn zeldzame winkelmomenten heb?  Is er een vervanging? Ik denk niet in die mate.
Terug naar de vraag van de enquête, zal ik V&D missen. Missen is een  groot woord, maar ik zal toch zeker met weemoed aan V&D terug denken, met mooie herinneringen.  Een andere vraag was of ik me schuldig voelde over het faillissement. Dat niet: ik winkelde ook in de gouden tijden van V&D niet graag. Aan mij hadden ze nooit veel, dus daarom heeft het aan mijn ontbrekende omzet zeker niet gelegen.

V&D1 160215   -d01c2cfc (2)

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *