Philips..

Philips, bestaat 125 jaar.  Extra bijlage bij de krant en ook op internet komt het zo nu en dan voorbij. Ik kom uit een Philips gezin. Mijn ouders hebben elkaar bij Philips leren kennen, mijn opa en oma woonden in het Drents dorp. En zover ik me herinner werkte de broers van mijn moeder allemaal bij Philips. Mijn opa bracht de Philipskoerier rond, en mijn broer mocht (moest?) helpen.
Wij hadden een Philips dokter, een Philips apotheek, Philips sport, en ja zelfs Philips camping in Someren. Waar men zomers vanuit de Philips keuken warme maaltijden bracht. Ik denk allemaal tegen een Philips prijsje. Mijn broer kreeg studiefinanciering van Philips, en nadat mijn vader (veel te vroeg) overleed kregen wij wezenpensioen van Philips en mijn moeder weduwepensioen.
Al dat Philips had ook wel eens een nadeel had….ik zat op middelbare school bij de biologieles, en op enig moment werd de naam van een bepaalde plant gevraagd. Ik wist dat, deze plant had mijn vader wel eens verteld, die had iedereen bij Philips staan, want deze groeide makkelijk, vroeg weinig onderhoud. Ik had ze wel eens gezien in de afgekeurde beeldbuizen die als pot voor de planten dienst deden. Dus ja ik wist de naam van die plant: Philipsgras!  De juffrouw keek mij vreemd aan en moest daarna erg lachen. Hoe ik het in mijn hoofd haalde….natuurlijk was dat geen Philipsgras.  Ik luisterde vol ongeloof naar haar, want ik dacht toch echt…. Ze heeft me ongetwijfeld de juiste naam verteld, maar die ben ik vergeten, want in mijn huiskamer heb ik: Philipgras staan!

Philipsgras

Philipsgras

Bladwijzer de permalink.

3 reacties op Philips..

  1. @ns zeggen:

    Is dat nog van mijn stekje ?

  2. Diana Kors zeggen:

    Yeah!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *