wat te bloggen in deze tijd?

Al een hele week zit er een blogtekst in mijn hoofd maar hij komt er niet uit. Steeds als ik wat op “papier” heb staan dan verwijder ik het weer. December is toch een beetje een overdenkingsmaand, maand waarin je ook andere allerlei goede wensen wenst.  Na een week Egypte zit ik vol indrukken, genoeg te schrijven, na allerlei gruwelijke aanslagen, genoeg te schrijven, maar wat moet ik wensen? Vrede, terwijl ik weet dat ik dat wel kan wensen maar….moet ik dan succes wensen, terwijl er mensen serieus honger hebben. Moet ik gezondheid wensen terwijl ik zoveel mensen ken die worstelen met hun gezondheid. Hoe kan ik een blog in deze tijd schijven zonder stil te staan bij de ellende van de wereld, maar ik wil juist zo graag het andere benadrukken. Ik had ook nog stuk over privacy, ook die is verwijderd. En nu kan ik alleen maar schrijven dat ik niet weet hoe je in deze tijd een fatsoenlijke hoopvolle, eerlijke blog moet schrijven. Alles wat ik typ  lijkt zo’n onzin en te vervagen bij dat wat er allemaal speelt.
Had ik nog maar mijn kindergedachten, dat wanneer ik op 1 januari wakker word, alles ander is. Kon ik maar serieus vertrouwen dat er vrede op aarde komt. Is het allemaal anders geworden dan? Ik denk van niet, maar het lijkt dichterbij te komen, en de sociale media zorgen dat het overal om mij heen is.
En toch, en toch wil ik zo graag in deze blog de wens uitspreken voor een mooie december maand. Een maand (en neem het ook mee voor alle maanden die komen gaan) met bezinning, liefde en wijsheid. Want de wijsheid geldt nog steeds: verbeter de wereld: begin bij jezelf!
En  ik wens iedereen ook nog geluk en gezondheid toe. In mijn kindergedachten was geluk en gezondheid ook heel simpel, ik weet dat het subjectief is. En dat er nog blogs vol te schrijven zijn met wat dan wel geluk en gezondheid is.  Dus wie weet nu ik het zo verwoord heb komt de inspiratie weer en kom ik los om mij te laten beperken door de dingen die om mij heen gebeuren. Laat ik kijken naar de dingen die me inspiratie geven!  Want ook gebeurd!
Mooie decembermaand gewenst!

DSC_0559

Bladwijzer de permalink.

Één reactie op wat te bloggen in deze tijd?

  1. Toos zeggen:

    Ook voor jullie een mooie decembermaand.
    Toch altijd een beetje dubbel gevoel erbij , maar we proberen er het mooie van te zien en dit vast te houden…………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *