Gelukkig je gaat naar Egypte

Volgende week vertrek ik voor een vakantie naar Egypte. En na de crash met het Russisch vliegtuig waren nogal wat mensen die zich met mijn vakantie bemoeiden, die vooral niet begrepen dat ik me niet laat weerhouden om gewoon te gaan.  Sinds het weekend is dat veranderd, en werd er zelfs gezegd: gelukkig dat je niet naar Parijs gaat. Ik probeer dan soms mensen te volgen in hun beweegredenen en gedachtegang.  Natuurlijk weet ik wat er gebeurd is, en ja net als voor velen gaat het mijn begrip te boven en kan ik er met mijn gezond verstand (tenminste ik denk dat ik dat heb) er niet bij wat mensen bezielt om zulke daden te verrichten. Gelukkig kan ik het me niet voorstellen.
Maar los van de ellende verbaas ik me wel over hoe mensen reageren op dus o.a. mijn voorgenomen reis. Tot ik onderstaande foto op internet voorbij zag ik komen.  Toen dacht ik: ja dat is het, we zijn bang dat het verleden zich herhaalt in de toekomst. Maar dat heeft geen enkele zin. Een herhaling komt niet voor, niet nu, niet hetzelfde, niet…Onze gedachten gaan met ons aan de haal, demonen van angst steken de kop op. En ik wil me niet door demonen door terroristen ingegeven tegen laten houden om te leven, en dat te doen waarvan ik vind dat het kan, dat ik dat graag wil doen. Risico? Dat lopen we iedere dag, ik kan op de badkamer al uitglijden…..laat ik het niet hebben over de weg die ik iedere dag met mijn auto rijdt. Dat is geen reden om in bed te blijven en bang te zijn dat dat gaat gebeuren. Ons leven gaat verder, hoe onwerkelijk ook. Veel onwerkelijker voor de mensen die dichtbij de aanslagen waren, persoonlijk betrokken. En zelfs voor hen, gaat het leven weer verder. Terroristen mogen  angst willen zaaien, maar ik wil dat zaadje niet voeden. En ik ga naar Egypte en hoop een klein steentje bij te dragen aan het werk van mijn vriendin daar. Zij maakt de gevolgen voor de Egyptenaren dagelijks mee. Armoede en honger omdat de toeristen wegblijven.  Zij tracht door middel van donaties mensen te helpen met voedsel en kleding. Een druppel op een gloeiende plaat ? Ja vast wel, maar alle kleine beetjes helpen.

15-11-16-angstig

Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Gelukkig je gaat naar Egypte

  1. Toos zeggen:

    Gaan en genieten

  2. H.Otte zeggen:

    Hoi Diana, alles weg laten waaien en uitwaaien. Geniet van de vakantie!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *