perfecte clubje ..

Op facebook ben ik van wat fotogroepen lid en het is wel grappig om het verschil tussen de groepen te ervaren. De een gaat voor de professionaliteit van de foto. En wanneer je wat plaatst zijn er altijd mensen die reageren met verbeteringen. Bedoeling is dat je ook de technische details deelt. Bedoelt zodat anderen weten hoe je de techniek gebruikt hebt. En daar wordt over geoordeeld.
De andere groep gaat het om het thema, details. En of de foto perfect is of niet, dat maakt niet uit. Er wordt daar niet op techniek beoordeelt.
Ik voel me een stuk gelukkiger in die tweede groep. Een goede foto van mezelf heeft alles te maken met op het juiste moment op de juiste plaats zijn en dat vastleggen.  En dat vastleggen waar andere mensen aan voorbij lopen. Voor mij is dat vaak in de natuur, maar het kan ook in de stad zijn. En tijdens het maken van die foto voel ik me helemaal gelukkig, en bij het bewerken (ik doe wel wat maar zeker geen photoshop) en het bekijken en op mijn site zetten (www.dianakors.nl) voel ik me ook helemaal blij.
Dat een foto scheef is, belichting niet helemaal in orde, niet 100% scherp, kan mijn geluksgevoel niet onderdrukken. Plaats ik die foto op de facebookpagina voor de professionaliteit en ik krijg commentaar, dan wordt ik onverschillig. Die kritiek boeit me niet.  Laatst had iemand een foto van me gecorrigeerd en er weer onder geplaatst. Het duurde lang voor dat ik zag wat hij nu gecorrigeerd had. Daarna vond ik het eigenlijk niet netjes, zomaar gaan “knoeien” in iemands foto, terwijl het waarschijnlijk goed bedoeld is geweest.
Beide groepen zijn goed, de perfectionisten en de genieters. En daarmee doe ik die perfectionisten te kort, want waarschijnlijk genieten die van hun perfecte foto. Alleen die perfectionist zit ook in de groep van de details. En gaat daar ongezouten kritiek geven, niet opbouwend, maar kraakt ze af. Opschudding in de groep.
Maar net als in het echte leven moet je op facebook bij het clubje gaan dat bij je past. Dus erger je aan wet ik veel wat…..weg wezen daar. Jammer dat niet iedereen dat begrijpt.
En ik, ik blijf lid van beide, wat ja ik wil mijn fototechniek best nog wel wat verbeteren. En dat doe ik vooral door te kijken hoe/wat anderen dat doen. En verder blijf ik als een blije gup rond met mijn camera en maak ik gekke / leuke niet perfecte foto’s.

. Een goede foto van mezelf heeft alles te maken met op het juiste moment op de juiste plaats zijn en dat vastleggen.  En dat vastleggen waar andere mensen aan voorbij lopen.

. Een goede foto van mezelf heeft alles te maken met op het juiste moment op de juiste plaats zijn en dat vastleggen. En dat vastleggen waar andere mensen aan voorbij lopen.

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *