Grote veranderingen?

Het lijkt wel de tijd van grote veranderingen…in mijn omgeving hoor ik van diverse bedrijven die overgenomen zijn, dat betekent iemand die afscheid neemt en iemand met een nieuwe uitdaging.  Ik hoor over mensen die een keus in een relatie maken, mensen die keus in hun werk maken. Het is me anders nooit zo opgevallen, dus vroeg ik me af: is het nu meer dan anders, of valt het mij nu meer op?  Dit soort veranderingen ga je aan vanuit een keus. Een keus om het beter te krijgen, dat kan vanuit ontevredenheid zijn of vanuit een verlangen naar meer of anders. Meer uitdaging, meer geld, meer rust, meer… ander ritme, andere omgeving, andere… Daar kun je alleen zelf een keus in maken.  Natuurlijk kennen we ook gedwongen keuzes en gedwongen veranderingen, maar dat is niet waar ik het hier over heb.

Ik vroeg me dus eigenlijk af of die veranderingen nu meer zijn dan anders, in mijn beleving wel. En ik hoor ook steeds meer de roep om dingen anders te doen.  De keus te maken om zorgvuldiger met ons zelf, onze omgeving, onze wereld om te gaan. Enerzijds lijkt de crisis dat van ons af te dwingen, anderzijds zijn het eigen keuzes, misschien wel wakker geschud door de crisis. Men zegt dat de crisis ons meer bewust maakt, anderzijds hoor je ook zeggen: hoezo crisis alles gaat gewoon door zoals het was.  Ik ben overtuigd dat alle positieve veranderingen, hoe klein ook, een positief verschil maakt in de wereld. Zoals ik al eens eerder schreef, de dingen de we doen moeten goed zijn voor onszelf, voor onze directe omgeving, maar ook voor het groter geheel.  En dan werkt het door, soms niet zo zichtbaar, maar met vele druppels komt een emmer ook vol.  En zoals alles, geldt ook hier om de balans. Soms maken mensen keuzes die in eerste instantie goed zijn, maar doordat men doorslaat wordt het ziekelijk. Zo las ik onlangs een artikel over orhorexia, mensen die zo doorslaan met gezond willen eten dat het een ziekte is geworden, zoals anorexia.
Daarmee wil ik aangeven, veranderingen, grote veranderingen, kleine veranderingen,  laten we met elkaar zorgen dat we in balans blijven, met twee voeten op de grond.  Dan kunnen positieve veranderingen positief effect laten hebben. Een nieuwe uitdaging geeft energie, laat die energie stromen bij je! Ik wens je een nieuwe uitdaging toe, groot of klein, daar waar jij aan toe bent!

Snelle stroom

Snelle stroom

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *