De Flipperkast

Verhuizen is iets bijzonders, dat is iets wat je meestal maar een paar keer in je leven doet. Tot ca. mijn 15e ben ik nooit verhuisd, toen een aantal jaren veel en vaak, van kleine kamer, naar iets groter, naar nog iets groter en nog een tussenstap, dan eindelijk iets met een eigen keuken, douche en toilette, maar wel gemengde woon/slaapkamer, naar een bovenwoning. En van de bovenwoning in de stad naar een “echt” huis met tuin in een dorp, van dat huis, naar een ander huis, waar we ruim 22 jaar woonden en dan nu naar dit huis, dat als het goed is dienst doet voor de rest van ons leven.

Het voelt als vakantie, alles gelijkvloers, ver uitzicht, meteen buiten. Maar ook alles uit proberen, de douche (en die is goedgekeurd!), waar zet ik wat neer, hoe passen bestaande rituelen in het nieuwe huis of moet er veranderd worden, in het ritueel of in het huis. Dingen meegenomen, en dan toch weg doen, want het past niet. Zo ook mijn flipperkast, en dat ging me aan het hart. Nu zijn er wel meer zaken die me aan hart gingen toen ik besloot afscheid van te nemen, maar die flipperkast… Als kind was ik al gefascineerd door flipperkasten, menige kwartje en gulden van mijn zakgeld verdween in de diverse apparaten. Een droom om er ooit een voor mezelf te hebben. Die droom kwam uit op mijn 40e verjaardag. Door man- en zoonlief opgehaald in een café in Tilburg, en hij paste perfect in onze hal. Periodes heel veel geflipperd, werd wel wat minder. Iedereen die binnenkwam vond het geweldig, blijkbaar was ik niet de enige met een flippertik.
De Kast verhuisde mee naar dit adres. Maar…..hij paste niet meer, verschillende hoeken uitgeprobeerd, hier daar, foto’s gemaakt voor marktplaats, maar niet geplaatst. Weg doen, niet weg doen, in de garage zetten, tot….de stap, op marktplaats.

En gisteren is hij vertrokken op reis naar Denemarken waar hij terecht zal komen in een museum met veel flippervriendjes. Een mooiere bestemming had ik niet kunnen bedenken. Als ik wil kan ik hem nog een bezoeken…?
En zoals ik al eerder schreef, de herinnering blijft in mijn hart, die kan en wil ik niet op marktplaats zetten, maar neem ik mee, de rest van mijn leven.

 

Bladwijzer de permalink.

Één reactie op De Flipperkast

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *