Cadans van de dag

Soms heb je van die dagen dat alles tegenzit en dat je je afvraagt of je niet beter in bed had kunnen blijven. Een dag dat je het idee hebt dat je niets gedaan hebt. Je bezig gehouden met dat wat voorbij kwam en absoluut voorrang had op al het andere. Je kunt niet anders dan die cadans volgen, en dan op het eind van de dag concluderen, van alles gedaan maar niets wat ik eigenlijk wilde doen. En dan roept er een stemmetje: je had toch keus. Je heb altijd de keus. En natuurlijk is dat waar, ik had het niet kunnen doen, maar er is een verantwoordelijkheid in mij die de keus maakt om aan de slag te gaan met dat wat zich aandient en voorrang nodig heeft, om welke reden dan ook. Vaak houd ik wel van de hectiek, maar soms….
Soms kan het ook andersom zijn.  De dag op de dag die ik hierboven beschreef, had een aangename verrassing. Ik had me aangemeld voor de midzomerviering op natuurbegraafplaats De Utrecht. Ik mocht foto’s maken. Ik kende niemand. En het regende.  Wekenlang geen regen, toen wel.  En gekke was dat het niet stoorde.  Het was het jammer. Maar misschien droeg het juist ook wel bij aan de sfeer. Samen onder de paraplu’s. Luisteren naar muziek, kijken naar dans, herdenken degenen met wie we nog graag onder die plu gezeten hadden. En dan samen eten, met soms nog wat regen, maar meestal droog.  Genieten van heerlijk eten. Praten met mensen die ik niet kende, gelachen met mensen die ik nooit gezien had. En foto’s maken. En als ik foto’s maak voel ik me gelukkig, zeker in die omgeving, met die sfeer. En dan s avonds blij achter de laptop zitten kijken naar het resultaat en zien dat de sfeer in de foto “gevangen” is. Tenminste zo zag ik de foto’s.
Beide dagen wist ik bij het opstaan niet wat de dag me brengen zou. En eigenlijk geldt dat voor iedere nieuwe dag. Natuurlijk heb ik mijn planning, mijn verplichtingen en heb ik wel een idee van het verloop. Maar meegaan met de cadans betekent niet in paniek raken, niet chagrijnig worden als het anders en dus minder gaat dan verwacht. (of in ieder geval niet chagrijnig blijven)  Meegaan met de cadans betekent openstaan voor de verrassing, omgaan met de verandering, het onverwachte, en genieten van de mooie dingen die in je leven voorbij komen.

 

P1120886

Voor meer foto’s van deze midzomerviering:

http://www.dianakors.nl/dat-wat-ik-tegenkom/midzomerviering-natuurbegraafplaats-de-utrecht-24-06-2017/

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *