Blijf gezond…

Corona brengt soms rare dingen in mensen naar boven. Waar ik me al enige tijd aan stoor is de melding onder mails (prive en zakelijk): blijf gezond.

  1. Wie zegt dat ik gezond ben?
  2. Lijkt het zo’n opdracht, dat als ik me daar niet aan houd is het misschien wel mijn eigen schuld?

Ik besef dat een de reactie van mij wat flauw is, en dat vraagt om een zelfonderzoek.
Het zit in een toon die ik wat dwingend ervaar, ik ben niet goed in opdrachten krijgen.
Met verjaardagen en oud- en nieuw wensen we elkaar vaak gezondheid.  Maar dat is een wens. En nu juist in deze tijd wensen we elkaar alle goeds en zeker gezondheid toe. Ik denk dat de schrijvers dat ook bedoelen, ik wens je gezondheid toe, dat je niet ziek wordt van dat virus dat ronddwaalt. En kort en krachtig is dat: blijf gezond.
Om mijn ergernis  te verminderen moet ik het zo ook lezen, het is geen commando, maar een wens, men wenst mij toe dat ik gezond blijf.  Een dank je wel is dan beter op zijn plaats dan de frustratie die ik in eerste instantie voelde.
Gezond blijven, hoe doe je dat? Goed voor jezelf zorgen, gezond eten, rust nemen, niet meegaan in de angsten, jezelf niet gek laten maken. Dus jezelf ook niet frustreren aan die twee woorden aan het eind van mail. En ook niet aan mensen die zich in de winkel of elders niet aan een nieuw éénrichtingsverkeer houden.

Terwijl ik dit  opschrijf  vraag ik me af, mens waar stoor je je toch aan, waar maak je je druk om, slaat nergens op. Stop met je frustreren aan het gedrag van anderen, het zou je ziek kunnen maken. Maar vraag ik me af:  heb ik dat alleen dat me dat stoort?
Ach… is dat nu echt boeiend?  (ja stiekem vind ik dat wel, heb ik zo’n afwijkende gedachten dan?)

Ik  heb door deze analyse wat meer zicht heb op mijzelf en deze frustratie maar ondanks dat zal ik het zelf nooit onder een mail zetten. Terwijl ik toch echt iedereen een goede gezondheid toewens.

Ik zou bijna willen eindigen met: blijf gezond. Maar hoewel ik dat iedereen van diepst van mijn hart toewens, is het een onmogelijke opgave, je blijft zelden je leven lang gezond zodat je sterft puur van ouderdom en slijtage. En zelfs dat vinden we ongezond.

Zorg goed voor jezelf! (en ook dat is een opdracht, waar ik een blog aan kan wijden 🙂 )

Gezond fruit en groente..

Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Blijf gezond…

  1. Ans zeggen:

    Moeten we maar blijven doen zusje, goed voor je zelf en elkaar blijven zorgen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *