Second Love..

Onlangs zag ik op t.v. dat de site van second love concurentie heeft gekregen van nog zo’n zelfde site. Ik kan niet anders zeggen dat me dat fascineert. De zin: Ik ben gelukkig getrouwd, jij toch ook, zet me aan het denken. Wie schrijven zich daar in? Een relatieburo voor getrouwde mensen (of in iedergeval met een relatie) die er een scharrel bijzoeken. Omdat de jus uit de relatie is. Maar niet zoveel eruit om uit elkaar te gaan.  En iets kan ik me daar wel bij voorstellen, want soms voel ik wel een steek jaloezie naar mensen die uit elkaar zijn en daardoor weer opnieuw op verliefdheidspad gaan, veroveren en veroverd worden, elkaar ontdekken. En ik weet dat de tol die soms betaald is hoog is en ik heb tot heden dan toch niet het idee dat ik zou willen ruilen.  Maar toch, als die second love je het zelfde kan brengen (veroveren en veroverd worden)  en intussen blijf je fijn getrouwd, waarom niet?  Ik stel me dan zo voor dat je je gaat inschrijven zoals op een gewone dating site.  Je vertelt wat hoe je eruit ziet, wat je hobbies zijn, wat voor werk je doet en wat je zoekt, of wat je vooral niet zoekt. Nu denk ik dat op die site het vooral om seks gaat. Want  het is leuk dat je van koken, lezen en wandelen houdt, maar dat zijn dan toch nog de dingen die je met je eigen partner doet, toch? Of is er zoveel tijd dat dat ook dubbel kan?  Dan ga je mailen met een paar kandidaten (ik heb begrepen meer mannen dan vrouwen..) en babbel je over je leven. Dat je kinderen hebt, dat je echtgenoot wel lief is, maar… en nee natuurlijk weet hij niet dat je een minaar zoekt. En dan heb je een klik met een en ga je afspreken. En dat lijkt me zo raar, je gaat afspreken niet om te kijken of je goede vrienden kunt worden maar of je goede seks kunt hebben. En dat lijkt me dat zo raar onnatuurlijk. Een kop koffie drinken en dan elkaar uitproberen? Of hoe gaat dat?  En je bent allebei getrouwd dus dat moet in een hotel, maar je moet wel thuis slapen, dus hotel voor een paar uur. Hoe verklaar je de afschrijving op je bankrekening. Maarja stel dat je dan koffie drinkt met iemand en de vlam slaat over en je hebt een minaar erbij. Iedereen happy, al moet ik zeggen dat ik bij het scenario benauwd krijg, het lijkt me ingewikkeld en volgens mij zou het mij niet gelukkiger maken. Maar blijkbaar veel mensen wel, anders zou er nu toch geen tweede site bijgekomen zijn.
Wat me wel erg leuk lijkt, dat wanneer je dan die date hebt en je op en top opgetut naar de restaurant gaat, en dan zit daar……je echtgenoot…..dat blijkt je date te zijn…… zou het dan nog goed komen? Minder leuk wanneer daar een familielid zit, en misschien wel spannen als het een collega blijkt te zijn. En zo kan ik nog wel door fantaseren!

SAM_2336

Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Second Love..

  1. Toos zeggen:

    Daar is een film over gemaakt. Zit de echtgenoot op die date…..

  2. Paul zeggen:

    Interessant verhaal, Diana, en precies zoals ik er ook over denk. Als er geen klik is, dan is er hooguit gecompliceerde sex en als de klik er wel is, dan wordt het nog eens veel gecompliceerder. In beide gevallen is het maar de vraag of iemand daar nu gelukkiger van wordt.
    Die fantasie is inderdaad erg leuk, maar of het de relatie met de echtgenoot gaat verbeteren… het is in ieder geval wel de meest eerlijke uitkomst en aanleiding voor een goed gesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *