Relatie met een kuil

Schuin achter ons huis ligt een cros veldje, vrijwel iedere dag loop ik daar overheen. Tijdje terug sloeg de lente in de bol van de jonge fietscrossers, en heuveltjes op het parcours moesten heuvels worden. En er werd druk geschept. Alsof hun leven er vanaf hing werden de heuvels opgehoogd met als resultaat diepe kuilen langs het parcours.  Geen handige plek om zand te winnen dacht ik, maar het enthousiasme van de jongens maakte me blij. Vanaf dat moment liep ik iedere dag langs de kuil. Soms schoot er zo’n spreekwoord door mijn hoofd: wie een kuil graaft voor een ander…..en is het dan:  valt er zelf in of bespaart een ander veel werk?
Het bijzondere van deze kuil is, hij is iedere dag anders. Echt waar. In het begin viel het nog niet zo op, maar op een morgen lag er een plank in, dag erna was de plank eruit. Toen lag er een sok in. Die verdween ook weer. Daarna wat takken, toen wat pluimen, gevolgd door veel gras, en nu, nu ligt hij vol takken.  Een zomaar ordinaire kuil heeft een  heel eigen leven. Zijn mensen die zich dagelijks met deze kuil bezig houden. Iets leuks mee doen. Ik zie het nooit gebeuren, ik zie alleen steeds het resultaat. En iedere morgen laat ik me verrassen wat ik aan zal treffen en ik moet steeds meer lachen om het resultaat dat ik aantref.  Het klinkt vreemd, maar ik heb een relatie met deze kuil en dat maakt me iedere keer blij!

Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Relatie met een kuil

  1. Anita zeggen:

    Grappig!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *