10.000 facebook leden!

Het begon als een grap, de airfryer receptenruil facebookgroep In zoverre, ik kocht een airfryer en was op zoek naar recepten, ik vond op facebook alleen een Duitse versie, en dacht, oke, dan start ik zelf een groep. En ik dacht dat alleen wat mensen in mijn omgeving lid zouden worden, net als bij mijn andere pagina. Nu ongeveer een jaar later heb ik 10.000 leden.
Nadeel is dat er wel eens spam tussendoor komt, dat leden wel eens niet relevante berichten plaatsen en dat anderen zich daaraan ergeren of dat nieuwe leden voor de zoveelste keer die zelfde vraag stellen.  Maar ik probeer in die groep toch vooral de tolerantie naar elkaar toe te promoten. Natuurlijk, iemand die oma is geworden moet dat op eigen tijdlijn zetten, maar ach…  Ik wil degenen die zich ergeren toch een beetje de spiegel voorhouden: wat is het dat jij je ergert, negeer het, ga verder met de andere berichten die je wel interesseren.
Met spam is het lastiger, niemand zit te wachten op de reclame van zonnebrillen of leningen. En dat gaat wel heel vreemd. Iemand die lid wil worden moet zich melden. Ik kijk globaal naar die meldingen, en als er niets geks is dan laat ik die persoon lid worden. Soms zijn die spammers eruit te halen doordat ze een vreemde foto hebben, niet eens Nederlands kunnen of iets anders opvallends, dus die negeer ik, en misschien zit er per ongeluk wel eens een goeie tussen. Sorry!  Maar steeds vaker klopt het profiel en kun je niet voorzien dat je een spammer binnen haalt.  Ik adviseer leden: niet reageren, alleen rapporteren dan verwijder ik alles zo snel mogelijk.
Eén keer ben ik netjes benaderd door een man die vertaalde teksten gebruikte, google translate is niet perfect… en hij verweet me dat ik mensen een goede toekomst ontzegde doordat ik niets van zijn lening aanbiedingen in de groep wilde. Dus mensen, sorry dat jullie die mis gelopen zijn  🙂
Ik vraag me wel af hoe het kan zijn dat men daar mee bezig blijft. Dan moet het ergens toch een beetje rendabel zijn anders ga je daar je tijd toch niet aan besteden?
Ik ben wel voor een win-win situatie, anderen met airfryer-achtige sites mogen van mij daar hun aandacht voor vragen. Maarja, dan heb je er bij die zorgen dat hun bericht continu bovenaan staat. Uppen noem je dat (geloof ik). Daar reageer ik dan ook op en helaas krijg ik niet altijd begrip voor mijn standpunt, maar ik vind zelf dat ik mijn recht sta.
Al met al is het toch best wel een ervaring zo’n groep mogen beheren. Virtuele contacten ontstaan, discussies ontstaan.   En tot mijn verbazing vind ik het nog leuk ook. De airfryer vind ik ook nog steeds leuk en dankzij mijn groep heb ik regelmatig nieuwe ideeën.
Ik vraag me wel af wat ik er zelf van geleerd heb rondom groepen, of meer rondom sociaal media. Kan ik mijn ervaring gebruiken of is het een toevalstreffer?
Ik wil bij deze mijn blog gebruiken voor wat reclame.. onderstaande pagina’s wil je echt niet missen.

Wordt lid van mijn airfryer recepten ruil groep. https://www.facebook.com/groups/airfryerreceptenruil/

En like mijn pagina:    https://www.facebook.com/afscheidsfotos

En als je dan toch goed bezig bent, like dan ook de pagina van mijn werk: https://www.facebook.com/savonacarwash

Maar het mag he, het moet niet…

airfryer

 

 

 

 

Bladwijzer de permalink.

3 reacties op 10.000 facebook leden!

 1. Marion zeggen:

  Gefeliciteerd!! Ik ga eens kijken hoe dat zit met die airfryer. 😉

 2. Ursula Uphof zeggen:

  Hoi, Ek hoop dat ek hier ook mag aansluiten. Ek woon in Zuid Afrika, en denk daarover om een air fryer to koopen. Ek kijk wel rond om seker te maaken dat het wel wat voor mij is. Ek zie geen groep in Zuid Afrika, dus hoop om hier wel wat te kan uitvinden.
  Jammer ek ben niet goed in Nederlands. Groetjes, Ursula

 3. Pim zeggen:

  Hi,

  Ik zou deze site graag willen opnemen op mijn baktijden en recepten pagina. Vind je het goed als ik je pagina plaats op: http://www.frituurgezond.nl/philips/airfryer-recepten-en-baktijden-pagina/

  Wat zijn populaire gerechten op je Facebook pagina? Gefeliciteerd trouwens met 10.000 leden, te gek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *