Talent wedstrijden…brrr

Steeds vaker zie ik van die t.v. programma’s voorbij komen waar mensen strijden om de beste te zijn, en er is maar één de winnaar. Gaat over zingen, acteren, bakken, fotograferen, schilderen,  ik sla er vast nog wat over.

Je moet volgens mij over sterke mentale zenuwen beschikken, je doet je uiterste best om de beste te zijn en dan ligt jouw lot in de handen van een jury, en vaak ook nog een publieksjury.  Is die jurering wel objectief?  Als ik naar perfecte plaatje kijk, daar durf ik dan iets over te zeggen omdat ik zelf wel iets van foto’s maken weet, dan irriteer ik me. Nu gaat het hier om bn-ers en niet zozeer om de “gewone” Nederlander die mee doet, dat scheelt, wat heb je te verliezen Maar dat programma is in mijn ogen subjectief. Allereerst wordt door amateur fotografen zomaar  even “professionele” foto’s gemaakt, dat is als leek niet te doen, ze worden geholpen, kan niet anders. En dan de jurering. Natuurlijk bestaat er zoiets als regelgeving voor de perfecte foto, maar is die regelgeving bepalend, is dat uitgangspunt? De perfecte foto is haarscherp, maar is dat dan ook de mooiste foto? Wanneer is een foto  mooi en wie beslist dat. Dus tijdens dat programma, krullen mijn tenen en die van mij zijn niet de enigen.

Dan heel Holland bakt, ik heb dat niet echt gevolgd, maar daar gaat het toch om smaak?  En natuurlijk het oog wil ook wat.
Nu ik dit typ is er iets over schilderen op de t.v.  Die mensen maken dingen die ik niet kan, dus ik ben  zo wie zo jaloers. Lijkt me zo geweldig omdat te kunnen.  En wat die jury zegt, ik geloof ze, of ik vind het geklets of..  Maar dadelijk moet er weer één naar huis, zenuwslopend als deelnemer, lijkt mij dan toch.

Meedoen, kandidaat zijn en dat oordeel aan moeten horen….wat bezielt je om mee te doen? Op zoek naar erkenning, wil je doorbreken, doe je het voor de lol ?
We hebben toch allemaal wel eens de talentloze zangers(essen) voorbij zien komen, waarvan iedereen denkt, hoe kun je denken talent te hebben, waarom heeft omgeving ze niet tegen gehouden, zodat ze niet voor paal staan?
En wij, wij kijkers zitten maar te kijken , oordelen en veroordelen mee, over de kandidaten en over de juryleden. Knap dat je mee durft te doen.  En ik zou best eens willen horen, wat gebeurt er wanneer je daar staat en je wordt of de hemel in geprezen of de grond ingeboord. Pfff, echt lef als je meedoet, ik ga het niet doen! (en niet omdat ik niet durf hoor, maar ik ben gewoon nergens echt goed in.. 😊 )

Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Talent wedstrijden…brrr

 1. Toos zeggen:

  Jij met je vele talenten………… 😊😊😊
  Je doet jezelf tekort Diana😚

 2. Ans zeggen:

  Nou nergens goed in ????
  Diana toch 😍
  ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *